diumenge, 15 de febrer del 2015

25 ANYS DE L'ESTRENA DE BOLA DE DRAC A CATALUNYA!!

Avui diumenge fa 25 anys!
Com a regal us ofereixo aquest petit text que forma part del primer capítol de la segona part de la "Sèrie de la teva vida", un projecte que ha començat a néixer i que més endavant donarem més informació.

“Fa molt i molt de temps, en una època misteriosa que ningú no ha vist mai i no n’ha sentit parlar, en una muntanya a molts de quilometres de qualsevol ciutat, vivia un nen tot sol amb l’única companyia de la mare natura.”

Així comença la sèrie de dibuixos japonesos més coneguda a arreu del món: “Bola de Drac”. Poc es podia imaginar, l’actor Joan Velilla, el responsable de posar veu a aquestes paraules, tant en català com en castellà, que aquesta frase seria escoltada milers i milers de vegades durant molts anys.

Us he de confessar que no em vaig adonar de què la veu d’en Velilla era la primera que s’escoltava a la sèrie fins fa poc. De fet va ser en una entrevista que ens van fer en una emissora de ràdio per parlar de la “Sèrie de la teva vida”. Quan vaig començar a doblar Bola de Drac, havia vist poc el principi de la sèrie, sobretot els primers 26 episodis. Sabia, això sí, que en Goku l’havia doblat la Maria Moscardó, el Krilin en Francesc Figuerola, el follet tortuga l’Antoni Crespo, però poca cosa més. Ara, amb la segona part de la “Sèrie de la teva vida”, he intentat esmenar aquesta “mancança boladraquiana” que tenia.

Joan Velilla va ser principalment un actor de teatre i de cinema.  A la Viquipèdia, per exemple, poca cosa esmenten de la seva feina com actor de doblatge.  Si l’anterior llibre explicàvem que Vicenç Manel Domènech era una home de teatre, bohemi i peculiar, del Velilla en podríem dir pràcticament el mateix... 

9 comentaris:

  1. I quan sortirà la segona part?
    Vaig llegir-me la primera part i em vaig imaginar aquelles situacons tan ben descrites.
    Gràcies per tot.

    ResponElimina
  2. Sabía que la primicia sería algo así. También participará Carles?

    ResponElimina
  3. Respostes
    1. I quan la podreu dir, més o menys?

      Elimina
    2. No et mentiré Marc... m'has tret un pes de sobre, jajaja.
      Celebro molt que s'hagin complert 25 anys de la primera emissió de Bola de Drac, i crec que es una notícia de primer ordre, però sincerament la primicia vostre tenia que ser algo més "GORDO".

      Elimina
  4. Bones!
    Crec que també hauries d'informar dels nous episodis de Shin-chan, ja que segons ha dit TV3, se n'estan fent capítols completament nous, i això vol dir que s'ha fet el doblatge fa poc o que inclús avui dia s'està fent :)
    Encara que no sigui ni Bddrac ni One piece també es mereix un raconet, ja que juntament amb les anteriors és i ha sigut una sèrie d'èxit a casa nostra :)

    ResponElimina
  5. noves temporades de one piece, siusplau

    ResponElimina